Böcek İlaçlama Yöntemleri Nelerdir?

Böcek İlaçlama Yöntemleri Nelerdir?

Herkes hayatında bir takım zorluklar ile karşı karşıya kalabilir. Sizler hayatınızın belli başlı problemlerini göz önüne getirdiğiniz zaman böcekler ile yaz aylarında sıklıkla uğraştığınızı hatırlayacaksınız. Böceklerin, sizin bulunduğunuz ortamda bulunmasını kimsenin isteyeceğini zannetmiyorum. Böceklerin bulunmasının yanı sıra üzerinize uçmasına veya vücudunuza yapıştığını görmediğiniz zamanlar vücudunuza zarar verme gibi ihtimalleri bulunmaktadır. Vücudunuza zarar verilen bölgenin en yakın sağlık hizmetine gösterilmesi gerekir. Sıtma, tifo gibi hastalıklar ile uğraşabilirsiniz.

Böceklerin türediğini gördüğünüz zamanlar; sprey ile uygulama, jel ile uygulama ve kemirgen kontrolü yapmalısınız. Sprey ile uygulama sayesinde böceklerin sürekli o bölgede gezindiğini belirlediğiniz zaman spreyi kullanabilirsiniz. Böceğin büyüklüğüne ve cinsine göre işlem görme süresi uzayabilir. Sprey uyguladığınız bölge de böcekler birtakım sürünme zorlukları yaşadıktan sonra yaşamlarına son verirler. Sprey uygulanan bölgeye, 10-15 gün temizlik uygulanmaması gerekir. 10-15 gün sonunda bölgenin sadece toz alma işlemi ile yetinilmemesi, daha detaylı bir temizleme işlemine tabii tutulması gerekir.

Hamam böceği görülmesi durumunda ise jel uygulama yöntemi seçilmelidir. Sizler ev ilaçlama veya işyeri ilaçlama yönteminde jel ile temizlenmeyi seçtiğiniz zaman öncelikli olarak hamam böceklerinin sık sık hareket ettiği yerleri seçmeyi tercih etmelisiniz. Duvar kenarları, dip köşeler, fayans bölgeleri ve beyaz eşyaların arkası hamam böceklerinin sevdiği bölgelerdir. Bu bölgelere jel uygulama yapıldığı zaman, hamam böcekleri tuzağa düşerek yemi yedikleri zaman ölürler. Bir başka hamam böceği, ölmüş olan böceği yediği zaman oda tuzağa düşmüş olucaktır.

Kemirgen kontrolü, ilaçlama konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Kemirgenleri ev içerisinde bulunduğumuz zaman geceleri bizlere ve çevremize zarar vermekte üstlerine yoktur. Kemirgenler nereye yuva yapabilir, nerelerden ev veya iş yerine girebilir ve nerelerde barınabilir tarzında sorulara açıklık getirmeniz gerekmektedir. Bu tarz bilgiler öğrenildikten sonra giriş yapacağı yerler için önlem alınmalıdır. Kemirgen’in girdiğini fark ettiğiniz zaman beyaz eşya arkalarına ve dip köşelere bol bol özel yemler tercih etmelisiniz. Kemirgenler, kolay kolay tuzaklara düşmezler bu yüzden yemleri dikkatli kullanmalısınız. Sizler ev ilaçlama veya işyeri ilaçlama gibi durumlarda kemirgenlere ile karşılaştığınız zaman daha deneyimli olan birilerine danışmalısınız.

Benzer Yazılar

Bursa Termal Spa Farkı

Bursa Termal Spa Farkı

Diş Kayması Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Diş Kayması Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Yüzde Oluşan Çatlaklara ve Kırışıklıklara Prp Tedevasi

Yüzde Oluşan Çatlaklara ve Kırışıklıklara Prp Tedevasi

Güzelleşmek İçin Lazer ile Leke Tedavasi

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir